• Návrat do škôl 2021

          • Vážení rodičia!

            Pri zabezpečovaní prezenčného vzdelávania v školách a prevádzky v školských zariadeniach pre žiakov podľa podmienok v zmysle rozhodnutí Pandemickej komisie vlády SR, Ústredného krízového štábu, vlády SR v uznesení, Úradu verejného zdravotníctva SR, rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu a podľa pravidiel COVID AUTOMATU vydaného Ministerstvom zdravotníctva SR s ohľadom na epidemiologickú situáciu COVID-19 na území Slovenskej republiky vydalo Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu dňa 17.12.2020 manuál "Návrat do škôl 2021".

            Na základe uvedeného manuálu a predbežného zistenia záujmu rodičov, Obec Svätý Kríž, zriaďovateľ základnej školy s materskou školou  otvorí po vianočných prázdninách (11.01.2021) prezenčné vyučovanie na druhom stupni základnej školy po pretestovaní žiakov, jedného rodiča a zamestnancov škôl. Forma vzdelávania bude závisieť od aktuálneho skutočného stavu pretestovaných. Zamestnanec, žiak a jeho jeden zákonný zástupca žijúci v spoločnej domácnosti si individuálne zabezpečí testovanie v niektorom zo zriadených mobilných odberových miest. Testovanie by malo prebiehať od 4.1.2021 do 8.1.2021 na odberových miestach v Liptovskom Mikuláši.

            Obec Svätý Kríž

            Informácie budeme aktualizovať v prvom januárovom týždni prostredníctvom EDUPAGE. Vedenie ZŠ

          • Vianočné besiedky 1. - 4. ročník

          • Do galérie Vianočné besiedky 1. - 4. ročník boli pridané fotografie.

            Dňa 17.12. štvrtok žiaci 1. - 4. ročníka s pani učiteľkami a asistentkami mali vianočné triedne besiedky. Témou dňa boli symboly, zvyky a tradície Vianoc, pri štedrovečernom stole, pri stromčeku, obdarovanie hmotné aj nehmotné. 

             

            Vianočná besiedka v prvej triede bola skvelá. Ďakujeme za kapustničku Natalkinej maminke, všetkým rodičom za krásne darčeky pre dobré detičky. Tešíme sa o rok.

             

                                                                                                                                                                     Kolektív prvákov

             

            Deti 2. ročníka si zahrali na hudobných nástrojoch koledu, vyskúšali prvýkrát aj spoločné hranie, súzvuk, pred tradičnou kapustnicou so "slepou kurou" sme prekrajovali jabĺčko, lúskali oriešok, podávali si oblátku s cesnakom a medom, vysvetlili si význam, pohostili sme sa sviatočnou tortou, medovníčkami, koláčikmi, obdarovali roľničkami, ktoré nám svojim zvonením pripomínajú tento výnimočný čas. Ďakovali a oceňovali sme sa, kto je v čom výnimočný, alebo kto komu pomohol, vykonal iný dobrý skutok. Utužovali kolektív.                                                                  

                                                                                                                                                                  Kolektív druhákov

             

            Tretiaci, tak ako po minulé roky aj tento rok sa veľmi tešili na Vianoce. Triedu sme si vyzdobili, postavili sme stromček a tešili sme sa na vianočnú besiedku.Tento rok to bolo ale trochu iné. Nespievali sa koledy, len sme ich počúvali a aj kapustnicu sme nevarili spolu, ale po triedach. Ale aj tak sme prežili vo štvrtok krásnu vianočnú  besiedku, rozdali sme si darčeky a spoločne sme si želali, aby sme prežili spolu s rodičmi krásne Vianoce a aby sme sa v januári všetci vrátili do školy zdraví. Lebo zdravie je to najcennejšie čo človek má.

             

                                                                                                                                                                    Kolektív tretiakov

             

            Žiaci 4. ročníka si v tento deň pripomenuli vianočné zvyky jednotlivých domácností. Zhodli sme sa na tom, že v každej rodine sú približne rovnaké. Tešili sme sa s pokojnej atmosféry pri vianočnom stromčeku, stole plnom dobrôt a chutných domácich koláčikov. Odfotili sme sa na vianočné tablo, ktoré nám bude pripomínať našu poslednú spoločnú vianočnú besiedku.

                                                                                                                                                                   Kolektív štvrtákov

             

            Prajeme všetkým pokojné, zdravé, milé, sviatočné chvíle :-)

          • Beseda s hasičom - 2. ročník

          • Do galérie Beseda s hasičom - 2. ročník boli pridané fotografie.

            Dňa 10.12.2020 žiaci 2. ročníka mali v triede na návšteve pravého hasiča a člena záchrannej zdravotnej služby. Pán Mrnčo deťom vysvetlil úlohu tohto povolania, oboznámil ich s pomôckami, odevom, telefónnymi číslami, úlohou integrovaného záchranného systému. Odpovedal na množstvo úprimných detských otázok. V závere sme si naživo vyskúšali núdzové volanie hasičov, pri ktorom sme dodržiavali základy oznámenia problému. Niektorí od napätia ani nedýchali. Ďakujeme za takéto živé sprítomnenie jedného  z dôležitých, náročných povolaní. 

          • Dôležitý oznam!

          •  

            Vážení rodičia, s radosťou Vám  oznamujeme, že od 14.12.2020 bude fungovať

            naša Materská škola aj Školská jedáleň vo  Svätom Kríži v režime, ktorý platil pred 07.decembrom 2020.

            Vzhľadom k tomu, že bude zabezpečený obed aj pre žiakov 1. stupňa ŠKD bude otvorený do 16,15 hod. ako

            obvykle.

             

            Riaditeľka školy Mgr. Eva Urbanovičová

             

            Vo Svätom Kríži  10.12.2020

          • Dôležitý oznam

          • Vážení rodičia!

            Oznamujeme Vám, že v dôsledku výskytu ochorenia Covid 19 bude Materská škola a Školská jedáleň vo Svätom Kríži od 07.12.2020 (t.j. pondelok) mimo prevádzky, až do odvolania. Z toho vyplýva, že ani žiaci 1.stupňa nebudú mať možnosť teplého obeda. Ponechávame na Vaše rozhodnutie či svoje dieťa vybavíte dvojitou suchou stravou, alebo odíde z ŠKD o 13,00 hod., prípadne hneď po vyučovaní.

            Mgr. Eva Urbanovičová, riaditeľka školy

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Svätý Kríž 184
        • 044/ 559 25 34 Mgr. Eva Urbanovičová riaditeľka školy - 0911 901 345 Mgr. Ľubica Norisová zástupkyňa riaditeľky školy 0948 928 219 Ekonómka školy - 0911 901 364
        • Svätý Kríž 184 032 11 Svätý Kríž Slovakia
        • 37810618
        • 2021640973
        • Bc.Ľudmila Dutková Zástupkyňa riaditeľky pre materskú školu kontakt: 0911 992 524
      • Prihlásenie